
Msmen (Marokkaanse pannenkoek)
Ingriedienten
500 gram meel
1/2tl zout
150 gram griesmeel
400 ml lauw water
zonnebloemolie
1 zakje vanilisuiker
Bereidingwijze
Neem alle bovenstaande ingriedienten(behalve de olie) samen en begin het deeg goed te kneden.
Voeg er telkens een beetje lauw water aan toe totdat het deeg niet meer aan je handen plakt, kneed het tot een zachte deeg.
Doe het deeg in een pendaalemmerzak en laat het ongeveer 15 minuten rusten.
Na ongeveer 15 minuten pak je het deeg weer en maak je er bolletjes van.
Besmeer de bolletjes hellemaal met olie en dek ze ff af toetje alle balletjes klaar heb.
Neem nu het1ste bolletje endruk je voorzichtig met de hand plat tot het deeg een groot vierkante vorm heeft, tijdens het uitdrukken van het bolletje smeer je steeds olie op het deeg. Het mag lekker vettig blijven.
Wanneer het een dunne vierkant is, strooi je er wat droge griesmeel op.
Daarna vouw je deze van boven naar beneden en van beneden naar boven en van links naar rechts waardoor het een vierkant word, tussendoor strooi je er griesmeel op.
Waneer het een vierkant is druk je er zachtjes op tot het vierkant deeg steeds iets groter en platter word.
Daarna bak je hem in de pan of de Marokaanse gietijzeren pan. Met olie bak je ze aan de beiden kanten mooi goudbruin ...
Beshaha ou Raha
Maak jouw eigen website met JouwWeb